Tuesday, November 17, 2015

Trupa Amadeus si albumul Freedom (2004)




Dupa un album cu orientari clasice si unul cu nuante folclorice internationale, fetele de la Amadeus isi completeaza discografia cu un nou album, o expresie a maturitatii grupului. Noul disc, intitulat “Freedom”, este o succesiune de stari care se situeaza in afara ritmului zilnic al orasului, departe de lumea dezlantuita si pragmatica a jogging-ului dupa bani.

“Freedom” (Libertate) este un album ce trebuie ascultat cu atentie pentru a putea intelege sentimentul sau starea de eliberare prin prisma instrumentelor si a interpretarii cvartetului Amadeus. Si daca tot intri in atmosfera albumului, poti simti senzatia de zbor in “Over The Clouds” sau iti vei aminti (in cazul in care ai intrat in rutina si in ritmul nebunesc al lucrurilor care te preseaza) ca iti e dor de bucuria unei simple plimbari prin parc in “Walking In The Park”. “The River” este o descriere vizuala a vietii tumultuoase, jucause si totodata calma a unui rau de munte. “Chess Board” ne aduce aminte de balurile somptuase de la marile curti occidentale ale vremurilor demult apuse. Piesa care completeaza albumul “Freedom” se numeste “Sympatique” si, asa cum spune si titlul, este o piesa care te binedispune inca de la primele acorduri. Drept bonus, albumul contine si trei remix-uri ale unor piese cuprinse pe albumele anterioare.

Un aer proaspat, o briza a unui inceput fresh, asa s-ar putea descrie senzatia pe care ti-o lasa albumul “Freedom” al formatiei Amadeus. Pentru a treia oara Adrian Ordean surprinde ascultatorii, reusind sa ii convinga de faptul ca in muzica nu este neaparat nevoie sa exprimi prin cuvinte anumite stari sufletesti. 

Fetele de la Amadeus au un har nemaipomenit de a te conduce pe aripi de vis, departe, acolo unde sufletul tau se simte intr-adevar liber. Si, astfel, albumul “Freedom” devine o experienta a sufletului.

Componenta trupei de atunci era:
Alexandra Violin (Chise) - vioara
Andreea Runceanu - vioara
Cristina Bujor (Filotti) - pian si
Alina Dinica - violoncel

In anul 2004 Gratiela a decis sa paraseasca grupul, fiind inlocuita de catre violoncelista Alina Dinica, care  si-a facut debutul live chiar in Cipru. In aceasta formula au lansat videoclipul piesei Freedom (extras de pe albumul cu acelasi nume).

Alina a ales sa urmareasca o cariera in domeniul muzicii clasice si sa-si desavarseasca studiile la clasa de violoncel a Academiei de Muzica din Milano (http://www.fanclub.ro/vedete/amadeus-58/biografie.html). 











































Cantecele de pe acest album le gasiti in tab-ul intitulat "Discografie Amadeus"!

_________________________________________________________________

Alexandra Violin recorded her third album in 2004 with the band Amadeus Electric Quartet, and this album is called: Freedom. It futures 10 tracks, which I will be sharing with you in  future posts.
The initial line up was:
Alexandra Chise (Violin) - electric violin
Cristina Filotti - piano
Alina Dinica - cello
Andreea Runceanu - electric violin

You can listen to the songs from this album on the blog page called "Discografie Amadeus" (click here).

You can find Alexandra at the links listed below!
____________________________________________________________________


Informatii despre Alexandra Violin gasiti pe urmatoarele pagini de socializare: 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...