Friday, June 12, 2020

Trupa Amadeus la World Expo Romania - Interviu si poze (Partea 3/5)



Evenimentul World Expo care a avut loc la Shanghai in 2010 a fost mediatizat intens de presa romaneasca, astfel ca vom diseca interviurile si pe blog.


Andreea, Alexandra, Patricia si Cristina, cele patru membre ale trupei Amadeus, vor reprezenta Romania in cadrul Expozitiei Mondiale de la Shanghai, informeaza site-ul formatiei. Fetele vor fi "ambasadorii" culturali ai Romaniei pana pe 3 iunie, urmand sa sustina mai multe concerte in pavilionul tarii noastre.

World Expo 2010 este o expozitie cu participare mondiala si se desfasoara in perioada 1 mai -31 octombrie, la Shanghai.

Trupa Amadeus a mai avut turnee in Asia, dar este pentru prima data cand concerteaza in China.

"Suntem curioase cum arata cea mai mare expozitie din lume si cum ne va primi publicul de acolo. Sunt sigura ca o sa avem o experienta frumoasa", spune Andreea, membra a trupei.

Participarea formatiei la acest eveniment se datoreaza unei invitatii primite din partea Ministerului de Externe, in ideea de a promova muzica romaneasca peste hotare.

Trupa Amadeus este alcatuita din: Andreea Runceanu (vioara), Alexandra Chise (vioara), Cristina Filotti (clape), Patricia Cimpoiasu (violoncel). Compozitorul trupei este Adrian Ordean.

Discografie: Meridian (2003), Continental (2002), Freedom (2005), The Island (2007), 24 de ore (2009).


Fetele de la Amadeus i-au cucerit pe chinezi! Trupa a revenit recent de la Shanghai unde a sustinut doua spectacole live in cadrul World Expo 2010. Si desi este cunoscut faptul ca publicul chinez nu reactioneaza foarte prompt, talentul fetelor nu a trecut neobservat.

"Mai mult ca sigur am fost un proiect, o trupa, o muzica noua pentru ei si, desi publicul chinez este un public foarte rece, oamenii au reactionat foarte bine", a marturisit una dintre membrele trupei.

In afara concertelor, fetele au profitat de vremea frumoasa si au luat la pas orasul Shanghai, fiind in primul rand impresionate de arhitectura chineza.

In alta ordine de idei, fetele de la Amadeus intentioneaza sa demareze o colaborare cu un DJ, care va mixa live hit-uri de club. In plus trupa Amadeus va lansa in curand un single si apoi un album, care va cuprinde mai multe piese inedite.



Fetele de la Amadeus, Andreea (vioară), Alexandra (vioară), Cristina (clape) şi Patricia (violoncel), pleacă la Shangai, China, până pe 3 iunie. Ele vor cânta în cadrul expoziţiei World Expo 2010, la care participă şi România.

„Abia aşteptăm să cântăm iarăşi în Asia, mai ales că, în partea aceea a lumii, genul nostru de muzică are foarte mulţi fani. Am pregătit un show special, având în vedere că ne reprezentăm artistic ţara, iar spectacolele noastre trebuie să fie memorabile', au declarat fetele.

Repertoriul trupei Amadeus cuprinde piese de la pop-dance la ritmuri orientale, de la clasic la country şi de la folk la muzică irlandeză.

România se prezintă la expoziţia „World Expo 2010' cu un pavilion inedit – Greenopolis – „Megapolisul Verde' – concept arhitectural care are forma unui măr şi care ocupă un spaţiu de 2000 mp.



Andreea, Alexandra, Patricia si Cristina au sustinut doua spectacole live, la Shanghai, in cadrul World Expo 2010, fiind surprinse de reactia spectatorilor care au aplaudat piesele cantate de cele patru fete.
Trupa Amadeus a avut parte de un public, desi au fost avertizate ca publicul chinez nu reactioneaza foarte prompt. Fetele au fost placut surprinse sa constate ca le aplaudau in timp ce cantau. 

„Este frumos ca, de fiecare data cand pleci intr-un turneu, nu ai de fapt nicio idee despre cum o sa fie. Shanghai-ul a fost o surpriza placuta, si mai ales expozitia in sine, care este imensa si foarte interesanta. Noi am profitat de putinul timp liber pe care l-am avut si ne-am plimbat cat am putut de mult. Ne-am simtit foarte bine impreuna, ca de obicei!”. 

Desi s-au adaptat cu greu la schimbarea orei si la meniul exclusiv chinezesc, fetele de la Amadeus au invatat foarte repede sa spuna „Zai jian, Shanghai!” (La revedere, Shanghai!).



World Expo 2010 este o expoziţie cu participare mondială ce se desfăşoară în perioada 1 mai-31 octombrie, la Shanghai, şi beneficiează de un buget de peste 3 miliarde de euro, depăşind astfel la nivel de costuri şi Jocurile Olimpice din Beijing.

Trupa Amadeus a fost invitată să participe la World Expo 2010 de la Shanghai în perioada 26 mai-3 iunie. Andreea, Alexandra, Patricia şi Cristina vor cânta atât la pavilionul românesc - Greenopolis, mărul verde ce ne reprezintă ţara, cât şi în cadrul evenimentelor culturale din cadrul expoziţiei.

"Abia aşteptăm să cântăm iarăşi în Asia, mai ales că în partea aceea a lumii genul nostru de muzică are extrem de mulţi fani. Am pregătit un show special, având în vedere că ne reprezentăm artistic ţara, iar spectacolele noastre trebuie să fie memorabile", spun fetele de la Amadeus. 



Patricia a trecut cu bine de sesiunea care tocmai s-a încheiat, deşi a avut o perioadă foarte solicitantă alături de colegele ei de trupă.

Amadeus a reprezentat România la World Expo 2010, la Shanghai, şi la sosirea din China, Patricia a plecat direct de la aeroport către un examen, pe care nu concepea să îl piardă.
"Sesiunea mea a început exact cu o zi înainte de plecarea în China, primul examen fiind chiar la violoncel. Spre surprinderea şi norocul meu, restul examenelor au avut loc imediat ce ne-am întors din China".




___________________________________________________________

When Amadeus Electric Quartet and Alexandra Violin performed for World Expo Shanghay China 2010 there was a lot of press coverage, so in addition to the Observator interview and their moment on "Povestiri de noapte" there are plenty of articles from 2010 that can be found today. Enjoy!

You can find our favorite violinist at the links listed below!
___________________________________________________________

Informatii despre Alexandra Violin gasiti pe urmatoarele pagini de socializare: 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...